În urmă cu o săptămână, o femeie a scris pe Facebook că sistemele de supraveghere video de pe autobuze nu funcționează. Asta i-ar fi spus șoferul unui autobuz în care își uitase laptopul.

„Camerele de pe autobuzele STB sunt dezafectate chiar de către STB. Nu înregistrează nimic. Mi-am uitat geanta cu laptop în autobuz. Am intrebat de înregistrarea camerei din interiorul autobuzului. Mi s-a spus că nu funcționează. Am avut noroc că mi-a găsit laptopul o doamnă extraordinară, cu simț civic, și căreia nu am apucat încă să-i mulțumesc suficient”, este mesajul păgubitei.

Am întrebat Societatea de Transport București (STB) dacă instalațiile de monitorizare video din interiorul autovehiculelor funcționează corespunzător și care este procedura companiei în cazul obiectelor pierdute în timpul călătoriei.

Articole recomandate:

STB înregistrează tot

În ciuda celor relatate de clientul STB, societatea susține că sistemele video funcționează ireproșabil „Parcul inventar al Societății are în componență 1534 de autobuze, mărcile Mercedes Hybrid, Otokar, Mercedes Euro 4 și Mercedes Euro 3. Autobuzele Mercedes Hybrid și Otokar, reprezentând un total de 530 de autovehicule, precum și 132 de autobuze Mercedes Euro 4, au sistemele de supraveghere video funcționale. Autobuzele Mercedes Euro 3 nu au fost din fabricație prevăzute cu sisteme de monitorizare video. O parte dintre acestea au fost ulterior dotate cu echipamente audio/video și, în momentul de față, avem 125 de autobuze Mercedes Euro 3 care au sisteme funcționale”, se arată în răspunsul companiei municipale.

Am mai întrebat care este procedura în cazul obiectelor uitate în autobuzele companiei. „Cei care au pierdut/uitat un obiect într-un vehicul STB pot solicita informații în acest sens la numărul de telefon 021.9391 sau pe adresa de email info@stbsa.ro. Dacă, în timpul desfășurării activității, angajații STB S.A. (conducători vehicule, casieri, controlori legitimații călătorie, controlori trafic) găsesc obiecte pierdute/uitate de călători, aceştia sunt instruiți ca, la finalul programului, să Ie predea în unitățile de care apart,in, în baza unei Note de predare a obiectelor pierdute, conform unei proceduri interne. Obiectele găsite și revendicate se pot recupera doar în baza cărții de identitate. Dacă în termen de 10 zile de la găsirea unui obiect nu se identifică posesorul, obiectul respectiv va fi predat la Direcția de Poliție Transporturi, prin întocmirea și semnarea unui formular tip”, se arată în răspunsul STB semnat de directorul general Adrian Criț.

Adaugă un comentariu: (Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicată.)

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.