DNA a cerut de la primăria Sectorului 1 toate documentele care au legătură cu semnarea contractului de salubrizare cu Romprest, începând cu iunie 2008, moment în care a fost hotărâtă delegarea serviciului de salubritate a sectorului.
În același timp, prorocurorii au cerut istoricul proceselor civile inițiate atât de primăria de sector cât și Romprest, precum și stadiul soluționării acestora. DNA cere ca aceste documente să fie predate în termen de 20 de zile de la data cererii. Delegarea serviciului de salubritate a orașului a fost hotărâtă în 2008, de către fostul primar liberal Andrei Chiliman.
Nemulțumirea lui Armand
În iulie 2021, primarul Clotilde Armand a făcut o plângere penală împotriva directorului general adjunct Romprest, Bogdan Adimi, pentru abuz în serviciu. Armand îl acuză pe Adimi că a luat în mod abuziv decizia de a reduce frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână. Edilul consideră că directorul Romprest este asimilat unui funcționar public din moment ce compania efectuează un serviciu public de salubritate delegat de primărie. „S-a cauzat o vătămare a interesului public la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București și chiar a întregului Municipiu București, cu privire la sănătatea și integritatea vieții cetățenilor (…) Toate facturile ce țin de colectarea deșeurilor municipale sunt plătite la zi, diferendele dintre părțile contractante vizând tarifele cu privire la curățarea stradală”, se arată în plângerea lui Armand.
Romprest susţine că Primăria Sectorului 1 îi datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei pentru serviciile prestate în perioada iulie 2020 – martie 2021. Suma este contesată de primărie care susţine că facturile reflectă servicii neprestate.
Dispute mimate în instanță
În legătură cu procesele dintre primărie și firmă, Curtea de Conturi a stabilit în 2016 că Primăria Sector 1 a plătit nelegal către compania Romprest 94 milioane de lei. Instituția publică a eșuat, însă, să recupereze banii din cauza unei erori de procedură: procesul a fost deschis în numele primarului, și nu al Consiliului Local, primăria fiind apărată de Flavia Teodosiu, fosta avocată a lui Liviu Dragnea și a primăriei sector 1.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat pe contul sau de Facebook, un document privind plăţile făcute de Primăria Sectorului 1, către mai multe cabinete de avocatură, în perioada anilor 2016 – 2020. Printre avocații care au avut contracte cu instituția se numără și avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, care ar fi încasat suma de 574.000 de lei.