Cea mai mare arenă a țării a înregistrat din 2018 un deficit de peste 48 de milioane de lei între ceea ce a produs și ceea ce s-a cheltuit, conform datelor obținute de bucurestionline.ro de la Primăria Municipiului București.

Din iulie 2018 și până la finalul anului trecut, Arena Națională a avut cheltuieli de peste 54,7 milioane de lei și venituri de 6 milioane de lei. Astfel, în doi ani și jumătate, Arena Națională a înregistrat pierderi de peste 48 de milioane de lei. Doar anul trecut s-au consemnat pierderi de aproape 22, 5 milioane de lei.

Organizarea Campionatului European de Fotbal – ediția 2020, amânată pentru acest an din cauza pandemiei, a scos la lumină și problema acoperișului Arenei Naționale. Selecționata Austriei a avut ghinionul să se antreneze, în vederea meciului cu Macedonia de Nord, pe cel mai mare stadion din țară în timpul unei ploi torențiale.

„În prezent sistemul electromecanic special acoperiș-retractabil necesită o serie de reparații pe care PMB le va realiza în cel mai scurt timp, astfel încât acoperișul retractabil al Arenei Naționale să poată fi utilizat. De principiu, operarea închis-deschis a acoperișului nu este recomandat să se realizeze cu public în incinta Arenei”, ni s-a transmis de la Primăria Capitalei.

Articole recomandate:

În ceea ce privește lucrările de service la acoperișul rabatabil, reprezentanții administrației locale ne-au mai precizat: „Sistemul electro-mecanic special acoperiș-retractabil are nevoie de o revizie generală, atât pentru sistemele electronice cât și pentru sistemele mecanice. Ultimul service la sistem a fost realizat în anul 2016”.

Ultima inspecție a sistemului electromecanic special a fost făcută în luna decembrie 2020, atunci când au fost depistate problemele, conform acelorași surse.

Adaugă un comentariu: (Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicată.)

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.