Consilierul PNL al primăriei Capitalei, George Nicolaie, a fost numit prin decizia primului ministru Florin Cîțu în funcția de secretar de stat în ministerul Digitalizării. În același timp, a fost schimbat din funcție Alexandru Bologan, membru al PNL Sector 4, numit cu doar 5 luni în urmă ca secretar de stat de același Cîțu.

Bologan susține că a aflat din monitorul oficial de schimbarea sa, lucru care nu i se pare în regulă. „Nu e normal să fiu demis fără să fiu anunțat. Nu s-a făcut o evaluare a activității mele, nu am avut niciun semnal că voi fi schimbat din funcție, nu a știut nimeni din minister”, ne-a declarat fostul secretar de stat. 

Promovat demnitar după ce și-a împrumutat șeful de partid

Surse politice susțin că schimbarea lui Bologan are legătură cu deciziile luate după întrunirea Biroul politic al PNL sector 4 din iulie 2021, ședință în urma căreia premierul Florin Cîțu l-a susținut pe Pavel Popescu, președintele reales al filialei. În urma acestui rezultat, Bologan a pierdut susținerea lui Popescu, preferatul președintelui Sector 4 fiind George Nicolaie. De altfel, potrivit declarației de avere depusă în 2020 de Nicolaie, acesta l-a împrumutat pe Pavel Popescu cu suma de 133.000 de lei. Nu l-am putut contacta pe Nicolaie pentru a ne preciza poziția sa față de aceste informații.

Articole recomandate:

Aproape 3 milioane de lei dividende pe an

Nicolaie este un afacerist pasionat de ceasuri. În declarația de avere din 2020, aferenta anului fiscal 2019, el susținea că deține două ceasuri de 15.000 de euro în total. Un an mai târziu a achiziționat alte ceasuri în valoare de 16.500 de euro. Tot anul trecut, împreună cu soția, Diana Mihaela Nicolaie, a cumpărat cu teren în suprafață de 4.000 de metri pătrați în Rîșnov, Brașov. 

Veniturile familiei provin din activitatea a trei firme: Euromedia Group, Euromedia Services, Universal Solution și Createlier SRL. De la primele două societăți, Nicolaie a încasat anul trecut dividende în valoare de 2.892 489 de lei. În 2019, familia a primit de la aceleași firme un profit de 2,4 milioane de lei. 

Societățile se ocupă cu publicitatea stradală. În 2013, Paginademedia scria că firma care a preluat Euromedia se numeşte Createlier. Acţionarii Createlier sunt două persoane fizice – Nicolaie George (25%) şi Costin Ciobanu (50%) – şi o altă companie Environment & Sport Development SRL, care deține 25%.

Interfața lui DC Popescu

Firma Environment & Sport Development este deținută, în proporții egale, de Ovidiu-Traian Semenescu și Valerie Antoinette Denise Semenescu. Despre George Nicolaie, sursa citată scria că acesta ar fi interfața lui Dan Cristian Popescu, fost deputat PNL, fost viceprimar în Sectorul 2 și în prezent deputat PSD. 

În mai 2020, Euromedia Group a semnat un acord cadru în valoare de până la 81 de milioane de lei pentru a monta adăposturi în stațiile STB. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Euromedia Group SA are ca acționari firma Stale PR&Media Events SRL (75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). Stalex PR&Media Events SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Viceprimarul Popescu nu a dorit să ne răspundă la întrebări legate de aceste informații.

Armand susține că ar fi o legătură cu Sebastian Ghiță

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut un apel  la premier și la ministrul Digitalizării pentru a reveni asupra deciziei de numire a lui George Nicolaie în funcția de secretar de stat. „Am aflat surprinsă despre recenta decizie a premierului de numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării – un acționar al firmei Euromedia Group, firmă controlată de Sebastian Ghiță și consilier general la PMB. Dle. prim-ministru, dle. ministru… sper să revizuiți această numire. Ce competențe are respectivul în domeniul Digitalizării: Asesoft sau Team Net?!

PS: Respectivul este și membru în Consiliul de Administrație ALPAB. Asta în cazul în care v-ați întrebat ce a făcut pentru parcurile Cișmigiu și Herăstrău și de ce au ajuns o ruină…”, arată Armand pe Facebook.

Virgil Burlă

Adaugă un comentariu: (Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicată.)

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.